Πιλάτες στην Ελλάδα

Pilates strength
Νους υγιής εν σώματι υγιεί
Ο Πιλάτες θαύμαζε την κλασική, ιδανική εικόνα του αρχαίου Έλληνα που ήταν ισορροπημένος στο νου, σώμα, και πνεύμα.
 

Έχει ενδιαφέρον να πούμε ότι ο Τζόσεφ Πιλάτες, που δημιούργησε το μοναδικό σύστημα εξάσκησης Πιλάτες, κάποτε είχε σχέση με την Ελλάδα. Ναι, είναι αλήθεια. Παρά το γεγονός ότι ο Πιλάτες γεννήθηκε κοντά στην πόλη Ντυσελντορφ της Γερμανίας, είχε ακουστεί ότι οι γονείς του ήταν Έλληνες. Πράγματι οι προγονοί του Πιλάτες είχαν το επίθετο Πιλάτος, ή Πιλάτου, και το άλλαξαν μόνο όταν μετανάστευσαν στη Γερμανία. Οι σχέσεις του Πιλάτες με την Ελλάδα όμως δεν τελειώνουν εκεί. Στα τριάντα του χρόνια ταξίδευε με ένα τσίρκο και ντύνονταν σαν αρχαίο Ελληνικό άγαλμα. Θαύμαζε την κλασική, ιδανική εικόνα του αρχαίου Έλληνα που ήταν ισορροπημένος στο νου, σώμα, και πνεύμα.

Η επαναστατική του μέθοδος εξάσκησης συνδυάζει τις εμπειρίες του και τις βαθιές του γνώσεις με τη γυμναστική και την ανατομία καθώς επίσης και μελέτες από ανατολικές και δυτικές φιλοσοφίες εκγύμνασης. Μια από αυτές τις φιλοσοφίες ήταν οι τεχνικές εκπαιδεύσεων των αρχαίων Ελλήνων. Πριν το θάνατο του το 1967, στην ώριμη ηλικία των 87 χρόνων, ο Πιλάτες έγραψε δυο βιβλία, Return to life through Contrology, και Your Health. Στα βιβλία του, του άρεσε να αναφέρεται στην σωφροσύνη των αρχαίων Ελλήνων.
The Greeks as a people displayed even greater wisdom when they practiced what they preached, ’A Sane Mind, In a Sound Body’.” J H Pilates
Man should bear in mind and ponder over the Greek admonition, ‘Not too Much, not too Little’.” J H Pilates

Το Πιλάτες στην Ελλάδα σήμερα

Η μέθοδος Πιλάτες είναι μαζί μας εδώ και περίπου έναν αιώνα. Ο Τζοσεφ Πιλάτες πίστευε ότι ήταν 50 χρόνια μπροστά από την εποχή του. Φαίνεται ότι είχε δίκαιο. Παντού και σε όλο το κόσμο το Πιλάτες γίνεται πιο δημοφιλές καθημερινά. Πολλοί άνθρωποι ανακαλύπτουν και επιλέγουν το Πιλάτες σαν το ιδανικό πρόγραμμα εκγύμνασης αντί για άλλες κλασικές μεθόδους. Αμέτρητοι γιατροί και φυσικοθεραπευτές το προτείνουν και το τιμούν.
Στην Ελλάδα το Πιλάτες έχει μια διαρκή ανοδική πορεία. Ζητείται και διδάσκεται στα γυμναστήρια. Επίσης όλο και περισσότεροι μαθαίνουν τις βασικές αρχές του Πιλάτες για πιο υγιεινή ζωή.

Όπως ο υπόλοιπος κόσμος έτσι και η Ελλάδα άπο Αθήνα μεχρι Θεσσαλονίκη έχει αγκαλιάσει την αποτελεσματική, ισχυρή αλλά ελαφριά γυμναστική που λέγεται Πιλάτες. Δημιουργημένη από τον Τζοσεφ Πιλάτες, με μελέτες του από αρχαίες φιλοσοφίες, συμπεριλαμβάνοντας τα σοφά λόγια των αρχαίων Ελλήνων, φαίνεται ότι το Πιλάτες ήρθε για να μείνει, και στην Ελλάδα.

PILATES121 στον Τύπο

momy magazineευεξία magazineMadame Figaro magazine

megatv

Διάσημοι είπαν

Megan Fox

Sandra Bullock“I do a lot of Pilates. An immense amount of Pilates.”

Προσφορά

50% Έκπτωση

Για το πρώτο ιδιαίτερο μάθημα Πιλάτες. Κρατήσεις θα γίνονται εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Τα οφέλη του Pilates121

  • Ισχυροί έσω κοιλιακοί
  • Γραμμωμένοι μύες (όχι ογκώδεις)
  • Καλύτερη στάση του σώματος
  • Αυξημένη χωρητικότητα των πνευμόνων
  • Καλύτερος συντονισμός (νου και σώματος)
  • Καλύτερη επίγνωση του σώματος σας